Бойко Борисов, като политик, разбира токсичността на Пеевски, знае, че той

...
 Бойко Борисов, като политик, разбира токсичността на Пеевски, знае, че той
Коментари Харесай

Христо Иванов пред „Дойче веле“: Борисов знае токсичността на Пеевски. Сам е със своя „приятел“

 

„ Бойко Борисов, като политик, разбира токсичността на Пеевски, знае, че той действително има един-единствен глас - своя личен - и носи тежко негативна легитимност. Сам се вкара в този тупик, оголи до оптималната степен зависимостта си от Пеевски и в този момент не знае какво да прави. Надява се да ни принуди да споделим с него отговорността за апетитите на Пеевски, само че би трябвало да разбере ясно, че това няма по какъв начин да стане. Сам е със своя „ другар “.

Снимка: БГНЕС

Това съобщи в изявление пред Георги Лозанов от „ Дойче веле “ председателят на „ Да, България “ в оставка Христо Иванов.

 Изтеглиха Вариант 1 на НВО по математика след 7. клас 2 мин. Изтеглиха Вариант 1 на НВО по математика след 7. клас  Настъпи астрономическото лято: Горещо време и предизвестия в 16 области 3 мин. Настъпи астрономическото лято: Горещо време и предизвестия в 16 области  Лена Бориславова: Имаме болшинство на Има Такъв Народ, ГЕРБ и Движение за права и свободи - възможностите за кабинет са огромни 2 мин. Лена Бориславова: Имаме болшинство на Има Такъв Народ, ГЕРБ и Движение за права и свободи - възможностите за кабинет са огромни  Деница Сачева: Премиерът, външният министър и министърът на защитата би трябвало да са от ГЕРБ 2 мин. Деница Сачева: Премиерът, външният министър и министърът на защитата би трябвало да са от ГЕРБ  „ Интелектуално брилянтен, непрекъснато търсещ “: Холивуд се сбогува с Доналд Съдърланд 5 мин. „ Интелектуално брилянтен, непрекъснато търсещ “: Холивуд се сбогува с Доналд Съдърланд  Новата организация към НДК се приключи: Какво следва? 2 мин. Новата организация към НДК се приключи: Какво следва?  Изтеглиха Вариант 1 на НВО по математика след 7. клас 2 мин. Изтеглиха Вариант 1 на НВО по математика след 7. клас  Настъпи астрономическото лято: Горещо време и предизвестия в 16 области 3 мин. Настъпи астрономическото лято: Горещо време и предизвестия в 16 области  Лена Бориславова: Имаме болшинство на Има Такъв Народ, ГЕРБ и Движение за права и свободи - възможностите за кабинет са огромни 2 мин. Лена Бориславова: Имаме болшинство на Има Такъв Народ, ГЕРБ и Движение за права и свободи - възможностите за кабинет са огромни  Деница Сачева: Премиерът, външният министър и министърът на защитата би трябвало да са от ГЕРБ 2 мин. Деница Сачева: Премиерът, външният министър и министърът на защитата би трябвало да са от ГЕРБ  „ Интелектуално брилянтен, непрекъснато търсещ “: Холивуд се сбогува с Доналд Съдърланд 5 мин. „ Интелектуално брилянтен, непрекъснато търсещ “: Холивуд се сбогува с Доналд Съдърланд  Новата организация към НДК се приключи: Какво следва? 2 мин. Новата организация към НДК се приключи: Какво следва?

Според него ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи мъчително претърпява, че губи стоте % надзор

Иванов подаде оставка като партиен водач поради неприятния избирателен резултат на ПП-ДБ. След негово предпочитание през днешния ден Народното събрание приключи предварително пълномощията му като депутат от ПГ на ПП-ДБ.

Какво се случва в Народното събрание сега?

„ Борисов за момента търгува с разнообразни подмолни фактори, смъква цената на техните искания и по едно и също време качва градуса на обществената драма, че не може да бъде определен ръководител на Народно събрание, с цел да тества публичните реакции на сюжета за още едни избори през есента. Разбира се, договарянията с дамското трио са единствено за похищение на вниманието - действителните процеси се случват във все същата черква на зависимостите и корупцията, там ще се решат нещата . Сигурен съм, че Пеевски му предлага схеми за извършване на покупки на депутати през всевъзможни корупционни сводници. Борисов е притиснат от желанието на Пеевски да се настани във властта и да стартира да преяжда с нея публично, безсрамно и безкрайно. Същевременно той знае, че това ще коства неимоверно доста на ГЕРБ “, отбелязва Христо Иванов.

Престрелките около оферти от ПП-ДБ меморандум не престават

Алтернативата е или кабинет на споделената отвратителност, или избори , на които на Борисов може да му се наложи да признае голямата си неточност, че разпадна предходното ръководство, и да се чуди по какъв начин да търси път назад към някакво негово възобновяване. Сам се вкара в този тупик, оголи до оптималната степен зависимостта си от Пеевски и в този момент не знае какво да прави. Надява се да ни принуди да споделим с него отговорността за апетитите на Пеевски, само че би трябвало да разбере ясно, че това няма по какъв начин да стане. Сам е със своя „ другар “ , добави Иванов.

Снимка: БГНЕС

По думите на Христо Иванов Делян Пеевски е политически фактор само доколкото може да направлява пазаруването на гласове

Според ръководителя на Движение за права и свободи Иванов вижда, че не може да овладее правосъдната власт

„ А с цел да го прави, му би трябвало голям корупционен запас, обезпечен от просъществуването на империята, наследена от Държавна сигурност. Бойко Борисов, като политик, разбира токсичността на Пеевски, знае, че той действително има един-единствен глас - своя личен, и носи тежко негативна легитимност. Но персоналните му зависимости от Пеевски и неговите метастази в правораздаването и службите постоянно се оказват по-силни от политическия разсъдък. Виждаме и в този момент по какъв начин Борисов се гърчи в опит да скрие въздействието на Пеевски, тъй като вижда, че това ще струва скъпо на ГЕРБ. Той към този момент призна с половин уста, че солидната загуба на 140 000 гласа на тези избори се дължи на срастването с ДПС “, уточни Иванов.

В изявлението пред Георги Лозанов Христо Иванов назова Делян Пеевски най-токсичния човек в днешната българска история и сподели, че и при оставката му в този момент, и при оставката му като правосъден министър през 2015 година опцията обществото да откри формула за трайна политическа стабилизация посредством промени е била взривена от Пеевски.

Снимка: БГНЕС

Иванов коментира своята отговорност и тази на съпартийците си за невъзможността да се оправят с корупцията и да образуват устойчиво държавно управление, само че очерта и други фактори за това.

„ 9 месеца това държавно управление го има с помощта на Движение за права и свободи “, съобщи още той

„ Опитвахме всевъзможни комбинации, единствено и единствено да успеем да произведем работещи конфигурации към нашите хрумвания за институционални промени, което създаде доста съмнения и лимитирани триумфи, като демонтажа на репресивните принадлежности от ерата „ Цацаров “ (спец-правосъдието, бюрото за отбрана на свидетели), както и промяната в конституционната рамка на правораздаването, а без нея уверено е невероятно да бъде реформирана прокуратурата и да имаме действително самостоятелен съд “, сподели той.

Снимка: БГНЕС

„ Срещу този наш курс се изправяха колкото тези, които не желаят промени, толкоз и радикални гласове, които спекулираха с разбираемото неспокойствие на обществото и вместо нашите комплицирани пояснения за сложни болшинства и многостъпкови институционални промени, споделяха просто „ оставете ги тези мекушави съглашенци, дайте ни своя избор и ние ще вкараме в пандиза съответно тези и тези “. Никой от тях в никакъв случай не изясни по какъв начин тъкмо счита да го реализира и какъв би бил резултатът от сходен политически курс. Силите на тези играчи в никакъв случай не стигнаха, с цел да получат парламентарно болшинство. Оказваха се обаче повече от задоволително, с цел да ерозират доверието в това, което ние опитвахме да вършим. И дружно с невероятното твърдоглавие на ГЕРБ да се съпротивляват на използването на всякаква рационална стратегия за институционални промени и да играят (успоредно с Радев) за провалянето на парламент след парламент, това докара до все по-дълбока политическа невъзможност, тежка институционална рецесия, по едно и също време истеризиране и изтощение на обществото “, допълни председателят на „ Да, България “ в оставка.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР